شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رييس دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت:اين دانشگاه در نظر دارد با بازنگري در سرفصل هاي برخي رشته هاي علوم انساني، بار سنگيني از دوش وزارت علوم بردارد.

به گزارش مرکز خبر حوزه ،حجه الاسلام و المسلمين محمد جواد ارسطا، در نشست مشترك رييس و مسئولين دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اساتيد و اعضاي هيئت علمي؛ اطلاع رساني و تبادل نظر با اساتيد در مسائل مربوط به اين دانشگاه را بسیار مهم خواند و اظهارداشت: هدف از اين نشست، طرح و تبيين فعاليت ها، برنامه ها و اهداف كلان دانشگاه و تبادل نظر درباره آنها است.

وي افزود: بهره مندي از نقطه نظرات، انتقادات سازنده و پيشنهادات كاربردي اساتيد،‌ اصلاحات و تعديل اهداف و برنامه هايي كه نياز به اصلاح دارند، راه را براي رسيدن به اهداف كلان دانشگاه هموارتر مي سازند واین مهم در دستور كار مسئولين دانشگاه می باشد.

*موقعيت ممتاز اين دانشگاه كم نظير است

معاون آموزش دفتر تبليغات اسلامي حوزه با اشاره به نشستي كه چندي پيش با حضور وزير علوم و روساي موسسات آموزش عالي غير انتفاعي غير دولتي در تهران برگزار شد ، عنوان كرد: در اين نشست، موقعيت ممتاز دانشگاه باقرالعلوم(ع) نسبت به ساير موسسات حاضر در جلسه به خوبي مشهود بود.

وي تصريح كرد: به طور قطع اين دانشگاه در رتبه بندي ميان چنين موسساتي، در بالاترين رده ها قرار دارد و رسيدن به چنين موقعيتي مرهون زحمات اساتيد، مسئولين حاضر و سابق اين دانشگاه است.

*دغدغه گرفتن امتياز از وزارت علوم را نداريم

رييس دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: آنچه اين دانشگاه را در مقايسه با بسياري از موسسات آموزشي ممتاز كرده، نداشتن دغدغه براي گرفتن امتيازاتي از وزارت علوم بوده و حتي تلاش مي كند باري را از دوش وزارت علوم بردارد.

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و معاونت آموزش دفتر تبلیغات اسلامی، وي افزود: اين دانشگاه نه تنها خواستار پايين آوردن سطح ملاكات ارزيابي نبوده، بلكه معيارهاي ارزيابي و آموزشي آن قابل قبول و هم پاي دانشگاه هاي دولتي است و حتي در مواردي گوي سبقت را از دانشگاه هاي دولتي ربوده است.

*موقعيت دانشگاه مرهون زحمات اساتيد آن است

حجه الاسلام و المسلمين ارسطا ادامه داد: حضور اساتيدي كه در علوم حوزوي تبحر داشته و هم به لحاظ تخصص هاي دانشگاهي در رشته هاي مختلف صاحب نظر هستند اين دانشگاه را از ساير دانشگاه ها متمايز ساخته است.

وي تاكيد كرد: آنچه امروز موجب ارتقاي دانشگاه است، وجود اساتيد مبرز و متخصص است كه با بهره مندي از توانايي آنها دانشگاه به اهداف بزرگ خود دست مي يابد.

معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی ، با اشاره به برخي جلسات مشترك با اعضاي وزارت علوم خاطرنشان كرد: در اين جلسات، پيشنهاد كرديم كه دانشگاه مي تواند باري را از دوش وزارت بردارد و آنها نيز متقابلاً از ما درراستاي بازنگري سرفصل هاي برخي از رشته هاي علوم انساني كمك خواستند كه با توانايي كه در اساتيد اين دانشگاه ديده مي شود، اين مهم به یاری خداوند انجام خواهد شد.

*ضرورت بازنگری علوم انسانی مطابق با اندیشه های اسلامی

رييس دانشگاه باقرالعلوم (ع) افزود: يكي از رشته هايي كه نيازمند بازنگري در سرفصل ها است، رشته علوم سياسي است كه تقريبا از 25 سال قبل در مقطع كارشناسي تغييري در سرفصلهايش صورت نگرفته، همچنين بازنگري در مورد رشته های تاريخ، فلسفه و كلام و علوم اجتماعي مطابق با آخرين دستاوردهاي علوم روز و نيازهاي جامعه و ديدگاه هايي كه توسط متفكرين و انديشمندان مسلمان در اين زمينه ها مطرح شده ضروري است.

وی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به حديث نبوي در زمينه لزوم خيرخواهي براي مسائل پيش روي مسلمين ادامه داد: پيامبر اكرم(‌ص) در اين حديث بر مسئله نصيحت و خيرخواهي تاكيد كرده و سه بار فرمودند: «ان الدِين، النصيحته » يعني حقيقت دين، نظر خيرخواهانه داشتن در مسائل مربوط به دين‌داران است و مومنين مي‌بايست نسبت به يكديگر خيرخواه باشند،‌ بر این اساس نظرات،‌ انتقادات و پيشنهادات اساتيد تحت اين عنوان قرار مي گيرد.

*خودداری از نصیحت، خیانت است

حجت الاسلام والمسلمین ارسطا با تاكيد بر اين مسئله كه خودداري از نصيحت براساس روايات نبوي خيانت محسوب مي شود اظهارداشت: نبي اكرم(ص) خودداري كردن از نصيحت را مصداق خيانت در امور مسلمين بر شمارده و تصريح کرده‌اند كه رابطه متقابل مسلمانان بايد بر اساس خير خواهي باشد‌(بحارالانوار/ج27/ص68). يعني همان تعبيري كه در اصل 8 قانون اساسي نیز تحت عنوان دعوت به خير بكار رفته و چنین گفته شده است: دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل  بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha